ANO

05 ŘÍJEN 2017

Rubrika:ČESKÁ POLITIKA

*V předvolebním čase, 3 týdny do voleb, jsem se rozhodl, že v každém článku dám vždy prostor stranám o kterých si myslím, že mají šanci usednout v Poslanecké sněmovně PČR. Pořadí, ve kterém budu o jednotlivých politických stranách a hnutích psát, je zcela náhodné. Proto v tom nehledejte nic neobvyklého. Wink

ANO 2011 - ANO
 Hnutí, které ve svých prvních parlamentních volbách dokázalo získat téměř 1 milion hlasů. Hnutí, které ve svém prvním vládním angažmá mělo na starost šest ministerstev. Hnutí, ve kterém hraje nejdůležitější roli disciplína. Do tří vět by se takto dalo shrnout hnutí ANO, které s největší pravděpodobností vyhraje volby, nikoliv na základě směrodatného programu, ale na populismu, které je v hnutí využíváno ve značném množství.
 O hnutí ANO se začalo významněji hovořit koncem roku 2011. Založeno bylo o několik měsíců později, na jaře roku 2012. Do Poslanecké sněmovny se dostalo se silným mandátem, a proto usedla ve vládě společně po boku sociálních demokratů a křesťanských demokratů. První vládu, ve které hnutí ANO usedlo, si budeme pamatovat především jako tu, která nám zavedla povinnou elektronickou evidenci tržeb. Pravděpodobně nejvíce kritizovaný zákon právě o EET se stal předmětem velkého politického boje a pravděpodobně nejvíce diskutovaným mezi obyvateli, kterých se tento zákon týká. Další úspěch, který si často sám Andrej Babiš připisuje je přebytkový rozpočet, za který vlastně ani tak moc nemůže. Ano, možná je pravda, že jsme v posledních 4 letech pocítili větší rušnost na českých dálnicích, tím mám na mysli především opravy, nikoliv výstavby. Mrzí mě, že spoustu lidí se na politické strany a hnutí nedívají objektivně, a nesnaží se prokouknout jejich ambice, které jsou schopni naplnit v případě velkého volebního úspěchu. I tak přeji hnutí ANO štěstí - doufejme, že případný vítěz nadcházejících voleb se nezblázní, a bude dělat dál poctivou politiku, kterou nám zde v posledních čtyřech letech předváděla. Smile Odhaduji, že hnutí ANO ve volbách do Poslanecké sněmovny získá 26% hlasů. 

Tomáš Michalko - Mladý politolog

„Politik je člověk, který slíbí, že postaví most i tam, kde není řeka.“- S.N.Chrusčov -

Ano ČSSD KDU-ČSL KSČM ODS TOP09 Úsvit národní koalice