ČSSD

01 ŘÍJEN 2017

Rubrika:ČESKÁ POLITIKA

*V předvolebním čase, 3 týdny do voleb, jsem se rozhodl, že v každém článku dám vždy prostor stranám o kterých si myslím, že mají šanci usednout v Poslanecké sněmovně PČR. Pořadí, ve kterém budu o jednotlivých politických stranách a hnutích psát, je zcela náhodné. Proto v tom nehledejte nic neobvyklého. Wink

Česká strana sociálně demokratická
 Nejstarší aktivní politická strana na našem území. Strana s nejvyšším počtem premiérů od roku 1989 a především strana se srdcem nalevo.
 ČSSD je současně nejsilnější vládní stranou o které můžeme říct, že měla největší politickou sílu prosadit své hlavní programové cíle. Podařilo se jí to? Zaslouží si další vládní angažmá? Je jejich nový volební lídr silnou osobností, která zahraje dobrý výsledek? Těmito otázkami se budu dnes zaobírat... Smile 
 Sociální demokracie, Babišovo hnutí a Lidovci -> koaliční partneři, kteří tento stát řídili po dobu 4 let. S klidem a na rovinu říkám, že vláda pod vedením Bohuslava Sobotky byla vládou, která na české poměry vydržela dlouho nerozhádaná a dokázala spolupracovat i v oblastech, které byli dlouho zanedbávané, viz minimální mzda nebo snížení nezaměstnanosti na faktické minimum 4% (na faktické minimum z důvodu, že Ti co nyní nepracují, pracovat nikdy nebudou). Co bych jí však vytknul je neprosazení zákona o obecném referendu a např. kariérní řád. Připisuji to k článku o ČSSD z důvodu, že v Poslanecké sněmovně zasedá 50 poslanců (1/4 všech poslanců), což jí dává nejlepší vyjednávající pozici k prosazení zákonů.
 Sociální demokracie se průběžně v průzkumech pohybuje na 2. místě, což z ní dělá stranu, která bude možná znovu mít vliv na rozhodovaní o směřování této země. Pozitivní zprávou pro mě je, že strana se tváří pro-evropsky a v nedávné době zažádal kabinet B. Sobotky o pozorovatelský status při jednání ministrů eurozóny - jsem rád za tento návrh a podporuji jej.
 Lubomír Zaorálek je novým volebním lídrem strany a všichni podporovatelé sociální demokracie doufají, že to byl krok správný. To však potvrdí až volby. Ovšem to čeho já se u sociální demokracie obávám je to, že současný nevýrazný a úřadující předseda ČSSD Milan Chovanec ovládne, po případném neúspěchu ve volbách, stranu a zcela převezme vedení, které by mohlo narůst až do autoritativních rozměrů. Odhaduji, že ČSSD ve volbách do Poslanecké sněmovny obdrží 17%. Přeji této straně v následujícím období hodně štěstí - bude jej potřebovat!

Tomáš Michalko - Mladý politolog

„Politik je člověk, který slíbí, že postaví most i tam, kde není řeka.“- S.N.Chrusčov -

Ano ČSSD KDU-ČSL KSČM ODS TOP09 Úsvit národní koalice