Mgr. Michal Horáček, Ph.D.

23 PROSINEC 2017

Rubrika:ČESKÁ POLITIKA

Michal Horáček, narodil se v roce 1952. Je o 8 let mladší než současný prezident Miloš Zeman. Získal přes 86 tisíc podpisů občanů a stal se tedy jedním z devíti kandidátů na prezidenta, kteří splnili zákonnou podmínku pro kandidaturu. Nikdy nebyl členem politické strany. 
 Michal Horáček je pro mě kandidátem, kterého bych přirovnal k slovenskému prezidentovi Andrejovi Kiskovi - z počátku podceňovaný, ale nakonec úspěšný. Myslím, že toto by se týkalo i pana Horáčka, nicméně se závěrečným překvapivým vstupem, Mirka Topolánka do boje, si myslím, že toto padá. Navíc Andrej Kiska stál proti nepříliš oblíbenému Robertu Ficovi, jenž měl podporu, nikoliv však většinovou. Každopádně zpět k Michalu Horáčkovi. Pro mě je to člověk, který do kampaně naskočil v momentě, kdy ještě nebyl známý žádný další kandidát na prezident, který by měl reálnou šanci získat statisíce hlasů. Reálně mohl vytěžit už tehdy maximum, protože měl spoustu možností „bezkonkurenčných“ okamžiků v médiích, kdy mu nikdo nemohl oponovat. Mohl se bavit o čemkoliv, co by mu získalo politické body, ale nevytěžil z toho moc.
 Michal Horářek není kandidát, kterému bych hlas dal. Působí na mě zmatečným dojmem a jako prezidenta bych si ho nepřál. Tato má slova potvrzují i jeho názory s kterými u
rčitě možná tak úplně nesouhlasím. Smile

 Kdo bude největším protivníkem Michala Horáčka?
Jednoznačně Jiří Drahoš, jejich rivalita v debatách je zřejmá. Nechci hodnotit jejich vztah, který určitě bude odlišný mimo kamery, než před nimi. Avšak nemohu si pomoci. Kdybych si měl mezi těmito dvěma kandidáty vybrat - zvolím Jiřího Drahoše.

 V čem by byl lepší prezident, než ten současný?
Pro mě asi jen v důstojnějším reprezentování tohoto úřadu. Kdyby jedinou úlohou českého prezidenta měli být zahraniční návštěvy, tak by byl mužem na svém místě.

 V čem by byl horší prezident, než ten současný?
Bez politické zkušenosti, co se týče politických průtahů, her a mnoho dalších. I toto musí řešit prezident, a pro mě Michal Horáček není osobou, která by byla uznávanou autoritou mezi politickými lídry, což od prezidenta očekávám.* 
*Miloš Zeman měl na to být uznávanou autoritou, nicméně svým přístupem k úřadu prezidenta si to pokazil.

Tomáš Michalko - Mladý politolog

„Politik je člověk, který slíbí, že postaví most i tam, kde není řeka.“- S.N.Chrusčov -

Ano ČSSD KDU-ČSL KSČM ODS TOP09 Úsvit národní koalice