Mgr. Pavel Fischer

01 PROSINEC 2017

Rubrika:ČESKÁ POLITIKA

Pavel Fischer, narodil se v roce 1965 a celé své mládí prožil v Praze. Svoji kandidaturu ohlásil na záčátku října tohoto roku, získáním 17 podpisů senátorů (k splnění zákonných podmínek pro kandidaturu na prezidenta České republiky je zapotřebí alespoň 10 senátorských podpisů). Jako bývalý dlouholetý velvyslanec ve Francii a dlouholetý ředitel tiskového odboru Kanceláře prezidenta republiky si myslím, že osoba Pavla Fischera jako možného prezidenta se na úřad perfektně hodí. Politické zkušenosti coby nestraníka mu můžou přinést jen výhody, avšak jsou zde ostatní kandidáti, kteří tuto výhodu mají také, a proto tedy záleží, zda z této výhody něco vytěží.

 Kdo bude největším protivníkem Pavla Fischera?
Osobně si myslím, že to bude Jiří Drahoš a Michal Horáček a jejich boj o hlasy voličů proevropských středopravicových stran - především TOP 09, STAN, KDU-ČSL a částečně některých voličů Pirátů - zkrátka opět nejednotná „středo-pravice“.

 V čem by byl lepší prezident, než ten současný?
S jistotou mohu říct, že s tímto kandidátem by se na Hradě vyměnila nepříliš pozitivní nálada, která na Hradě momentálně panuje - méně politikaření. Myslím si, že Pavel Fischer by nebyl prezidentem, který by každý politický krok zvažoval podle toho, zda se mu to vyplatí do jeho případné kampaně pro znovuzvolení. Zkrátka - nepůsobil by populisticky.
 

 V čem by byl horší prezident, než ten současný?
Opět platí to samé jako u kandidáta Jiřího Drahoše. Myslím si, že by nedokázal udržet dobré vztahy i se státy, které se geograficky nacházejí na východní části polokoule. Zastávám heslo, že vždy je správné udržovat dobré vztahy se všemi, a nejenom se neustále vůči někomu cíleně vymezovat. Nevím také, zda-li by si jako nestraník dokázal najít nějaký vřelý vztah k výše zmíněnému politikaření, protože tento úřad není jen o zastupování státu v zahraničí, ale i o řešení domácích problémů na české politické scéně.

Tomáš Michalko - Mladý politolog

„Politik je člověk, který slíbí, že postaví most i tam, kde není řeka.“- S.N.Chrusčov -

Ano ČSSD KDU-ČSL KSČM ODS TOP09 Úsvit národní koalice