TOP 09

13 ŘÍJEN 2017

Rubrika:ČESKÁ POLITIKA

*V předvolebním čase, 3 týdny do voleb, jsem se rozhodl, že v každém článku dám vždy prostor stranám o kterých si myslím, že mají šanci usednout v Poslanecké sněmovně PČR. Pořadí, ve kterém budu o jednotlivých politických stranách a hnutích psát, je zcela náhodné. Proto v tom nehledejte nic neobvyklého. Wink

TOP 09
 Politická strana, která vznikla v roce 2009. Politická strana, která má za sebou jednu účast ve vládě. Jediná parlamentní politická strana, která zcela otevřeně podporuje přijetí eura a začlenění České republiky do tzv. tvrdého jádra Evropské unie.
 Asi každý, kdo alespoň trochu sleduje politické dění v ČR, tuto stranu zná jako tu, kterou v současné době vede stále politicky nesmrtelný Miroslav Kalousek. TOP 09 je v současné době nejsilnější pravicovou opoziční stranou v zemi. Nejčastější otázka dnešních dnů v průzkumech je, zda-li se vůbec do Poslanecké sněmovny dostanou. Jejich volební potenciál není nízký, avšak v důsledku existence mnoha politických stran a hnutí na pravém spektru bude jejich výsledek pravděpodobně o dost nížší než dvouciferný. TOP 09 je v současné době nejvíce ohrožena politickou stranou Jacka Sparrowa. Piráti berou hlasy především mladých, liberálně smýšlejících, občanů. Tj. přibližně těch pár procent, které budou TOPce chybět k tomu, aby ve volbách dosáhli na dvouciferný výsledek. Jsem zvědavý, zda Karel Schwanzenberg dokáže zopakovat skvělý výsledek 40 tisíc preferenčních hlasů v Praze z posledních parlamentních voleb.

„Politik je člověk, který slíbí, že postaví most i tam, kde není řeka.“- S.N.Chrusčov -

Ano ČSSD KDU-ČSL KSČM ODS TOP09 Úsvit národní koalice